Seniorpingis där alla är vinnare

Ljudet av studsande pingisbollar och höga skratt fyller lokalen när seniorpingisen är i full gång.

Runt de två bordtennisbord pågår spelet för fullt, en singel och en dubbel match.

Runt de två bordtennisbord pågår spelet för fullt, en singel och en dubbel match.

Foto: Magnus Grimstedt

Trosa kommun2019-11-19 18:56

Klockan är strax efter tio på förmiddagen och ljudet av studsande pingisbollar och skratt hörs från det lilla pingisrummet i tennishallens lokaler. Runt de två bordtennisborden pågår spelet för fullt, en singel- och en dubbelmatch.

2015 startade Mats Engström pingisträning för pensionerar som nu träffas två gånger i veckan, för de som vill. 

Marina Fallai som är en av de två damer som spelar pingis, menar att det här är en bra hobby när man har blivit pensionär om man inte har hunnit spela tidigare.

– Det här är det roligaste på hela veckan. Det är en aktivitet att se fram emot. Jag håller på med att yoga, träning och simning. Men det här är absolut det roligaste, säger Marina Fallai.

Under två timmar samlas pensionärsgänget och spelar pingis. Det spelas singel, dubbel och rundpingis till utövarnas stora förtjusning. Några protokoll eller anteckningar förs inte.

Inför dagens träning har ett nytt nät satts upp, och deltagarna är väldigt noga med att allt blir rätt.

– För mig gick det väldigt bra i dag så det måste ha varit nätet. Jag fick in många nätrullare. När Marina lockade med mig på det här sa hon att den motion vi kommer att få är när vi plockar upp bollen från golvet. För jag sa att jag inte har spelat pingis sedan jag var femton år. Men det går bra, säger Margareta Pemer och fortsätter:

– Här är alla vinnare och det är ingen som är en ledsen förlorare. Det här är bra motion både för huvudet och för kroppen.

Margareta Pemer spelar dubbel med Hans Ahlin.
Margareta Pemer spelar dubbel med Hans Ahlin.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!