Inbrottet i lägenheten har skett under en junikväll i år. Händelsen uppmärksammas av en granne som ser en man ge sig själv tillträde till en lägenhet på tredje våningen med hjälp av en stege. När polis anländer platsen möter de i trappuppgången till huset en person som stämmer in på det signalement som grannen gett av inbrottstjuven.

Enligt polispatrullen ska mannen ha uppfattats som påverkad och patrullen bestämmer sig för att kontrollera mannen. Under kroppsvisitationen ska man förutom ett flertal par handskar ha hittat en kniv på mannen. I samband med att kniven hittas och mannen ska flyttas lyckas han ta sig fri och fly ut ur trapphuset. Väl utanför tar sig mannen till ett skogsparti 200 meter från porten. En hundpatrull kopplas in och spårar upp mannen. Men vid den efterföljande kroppsvisitationen finner polisen inget stöldgods på honom.

Ett par dagar senare grips mannen återigen, denna gång i Jakobsberg, och vid kroppsvisitationen hittas ett antal av de stulna smyckena. I förhör uppger mannen att han sålt de resterande smyckena. Han säger även att han lyckats att gömma smyckena i skogen efter att han flytt från polispatrullen och därefter återvänt efter att han släppts för att hämta upp stöldgodset.

Det är oklart hur pass mycket de samlade guldsmyckena som stulits är värda.

Den misstänkta mannen har erkänt ett fall av grov stöld och ett fall av ringa narkotikabrott.