Det var under tisdagsmorgonen när en privatperson som bor granne med Trosa sjökrog rastade sina hundar upptäckte att innergården blivit utsatt för skadegörelse. Någon eller några hade gjort ett stort hål i en soffa av konstrotting, blomkrukor var krossade och därmed låg också stora mängder jord på backen och en glasskylt helt förstörd.

– Jag bor granne med krogen och såg igår kväll att det var ett gäng ungdomar på tio-femton personer där som spelade musik och livades. Då jag skickade ett meddelande till de som driver stället för att varna och funderade på att kontakta polisen men det kändes lite drastiskt. Då visste jag inte va de hade ställt till med, det såg jag först i morse, säger grannen.

Denne fotograferade skadegörelsen och la upp bilderna i ett forum på Fb och då fylldes kommentarsfältet snabbt.

Artikelbild

| Fastighetsägare SFF Nordics ser allvarligt på det inträffade.

"­Sätt upp övervakningskameror på alla uteställen" skrev någon, "var finns föräldrarna" frågar en annan.

Gabriel Varli driver Trosa sjökrog sedan tre år tillbaka och säger att det vanligtvis är väldigt lugnt i Trosa men att det bara var några veckor sedan de drabbades av något liknande.

– Då var det någon som krossat ett fönster på innergården, säger Varli.

Han har själv inte varit på plats och sett vad som hänt utan hänvisar till fastighetsägaren SFF Nordic.

SFF Nordics kommunikationschef Hans Uhrus ser allvarligt på skadegörelsen.

Hur ser ni på det som inträffat?

­– Det är alltid tråkigt och allvarligt med skadegörelse. Det drabbar de omkringboende och även alla som bor i Trosa. SFF Nordic AB tar detta på största allvar och SFF kommer att se vad vi kan bidra med för att beivra att liknande saker sker i framtiden.

Vilka åtgärder kommer ni göra?

– Förutom att röja upp, återställa platsen och göra det snyggt så strävar vi efter att hålla en kontinuerlig dialog med de ungdomar som brukar vara på platsen, bland annat genom vår fastighetsskötare som arbetar i Trosa och ofta träffar dem ute på stan.

Kommer ni polisanmäla?

– Generellt så gör SFF alltid en polisanmälan då det förekommer skadegörelse eller annan typ av brott i eller i anslutning till våra fastigheter.

Vem kommer se över skadegörelsen och röja upp?

– Vår fastighetsskötare i Trosa har redan varit på platsen och dokumenterat skadegörelsen samt röjt upp.