Lena Gernandt är nyligen hemkommen från New Orleans i USA och möter tidningen med ett stort leende och en guldplakett runt halsen. Med sin kör Rönninge Show Chorus vann hon förrförra helgenVM i barbershop. Trots tuff konkurrens från 34 körer från hela världen höll de för favorittrycket och vann sitt tredje VM-guld.

– Det känns väldigt bra det var jätteroligt, det är en sådan häftig upplevelse att vara där uppe på scenen när det är uppemot 10 000 personer på läktarna. Folk stod upp och skrek, berättar Lena Gernandt.

Hon framförde sitt nummer tillsammans med 146 sångare, bland dem Ingela Hagberg, Katarina Blix från Nyköping, Gunilla Nilsson från Björkvik och Susanna Berndts från Trosa. 

Artikelbild

| Rönninge Show Chorus "Made in Sweden"-show, VM final, New Orleans 21 september 2019.

I barbershop går det ut på att sjunga a cappella och framföra sitt nummer så synkroniserat som möjligt. Och med en enhetlig klädsel och frisyrer.

– Vi vill göra ett framträdande som engagerar. Vi vill få fram ett budskap i texten och beröra publiken, säger Lena Gernadt.

Finalnumret ”Made in Sweden for the world” gav amerikanarna en inblick i svensk musik i form av bland annat Björn Skifs, Europe, Abba och Max Martin. Ett grepp som visade sig vara ett segerrecept.

– Vi plockade musik från det som har legat på Billboardlistan i USA. Vi gjorde ett potpurri och avslutade med Thank you for the music av ABBA vilket blev mycket uppskattat, säger Lena Gernandt.

Artikelbild

| Lena Gernandt med Rönninge Show Chorus

Medverkande dirigenter för Rönninge Show Chorus är Britt-Heléne Bonnedahl, som till årsskiftet slutar som dirigent efter över 35 år, samt Anna Alvring.