Cafét som stadshotellet tar över ligger bara ett stenkast från hotellet. Den senaste tiden har det hetat Trosa Å-café, men med den nya ägaren kommer ett nytt namn – Trosa Stadscafé.

Affären gick fort, den tidigare ägaren var sjukdomsdrabbad och blev tvungen att sälja.

Andreas Tureson har drivit hotellet sedan augusti 2017 och varit anställd på hotellet de senaste fyra åren och under denna tid har han hållit koll på lokalmarknaden i Trosa för att kunna expandera. När cafét som även består av en bageridel blev till salu, så det var ingen slump att de slog till.

Artikelbild

| Andreas Turesson,Trosa Stadshotell & Spa, framför cafét som hotellet köpt.

–Framförallt var det bageriet på nästan 70 kvadrat meter som var intressant för oss. Bageriet ligger på stadshotellets bakgård och nu kan vi använda det för att baka vårt eget bröd med mera och på

så vis frigöra yta i hotellet för bland annat fler loungegrupper, säger Turesson.

Den första maj fick de nycklarna och i mitten av juni är det tänkt att det ska öppna. Inne i den lilla lokalen på ca 25 kvadrat meter är renoveringsarbetet i full gång och doften av nymålat slår emot när man öppnar dörren.

– Vi fräschar till, tapetserar och målar om, här inne kommer det finnas cirka sexton sittplatser och på terrassen räknar vi med cirka tjugofem. På terrassen är möblerna ommålade och en ny bänk har placerats längs med husväggen.

Artikelbild

| Under sommaren kommer cafét vara öppet sju dagar i veckan.

– Vi hoppas det här ska bli ett ställe som ökar turistupplevelsen och en plats för ortsborna att mötas på, det är Trosaborna vi vill värna om i botten och därför hoppas vi att det här ska bli en plats

de ska trivas på.

Under sommaren kommer cafét hålla öppet sju dagar i veckan.

– Vi vill erbjuda skolelever sommarjobb så då kommer vi ha öppet varje dag, efter sommaren blir det minst öppet under helgerna.

Vad kommer ni ha på meny?

– Det blir kalla och varma mackor, pajer, sallader, sötebröd och glass. Det kommer serveras både veganska och glutenfria alternativ.

Kommer man märka av att cafét tillhör stadshotellet?

– Ja absolut, för det först på namnändringen, Trosa Stadscafé, det blir som ett showroom för hotellet och en turistinformationspunkt, för vi kommer ha samma datasystem som på hotellet så att man kommer kunna göra bokningar för övernattningar eller middag direkt i kassan.

Andreas Turesson ser med spänning och glädje på öppnandet.

– Vi har en förhoppning om att försöka bli mer kompletta och att det här stället ska gynna upplevelsen av Trosa för både turister och ortsbor.