De senaste dagarna har Trosaborna kunnat notera hur ett tält med barområde slagits upp nere i hamnen bakom tullhuset. I går kväll klockan 18.00 slogs äntligen grindarna upp för årets minifestival Trosayran.

Under fredagskvällen bjöds det på musik och dans inne på det relativt välbesökta festivalområdet. När dragplåstret, coverbandet Järnvingarna och Dansbandskungen, började spela i tältet fanns många partysugna Trosabor och andra besökare på plats. Festligheterna klingade sedan av vid 2-tiden varpå besökarna gav sig av hemåt för att samla kraft inför dag två av festligheterna.

I kväll är det nämligen dags igen. För musikbehållningarna då står R&B-gruppen Ansiktet, hiphoparen Lazee – och Tareq ”Tarequito” Fahd. Han är inte minst känd för sin svenska tolkning av den enormt populära ”Despacito”. I juli rapporterades det om att originalversionen, av Luis Fonsi och Daddy Yankees, blivit världens genom tiderna mest streamade låt som spelats över 4,6 miljarder gånger, enligt skivbolaget Universal.

Trosayran har under åren annars brukat genomföras i juli månad. Men bättre sent än aldrig och nu är den alltså i gång igen.

Fotnot: SN har inte kunnat nå arrangören för en kommentar.