Drygt 90 ungdomar har fått sommarjobb på Gnesta kommun i år, och gänget i bandet Dragonhead har antagligen dragit den största vinstlotten.

I tre veckor ska Julia Grewdahl, Fredrik Wesemeyer, Alvin Anderling, Kristoffer Wilson och Nemo Sjögren underhålla Gnestaborna med musik på flera olika scener.

Till sin hjälp har de Kulturskolans musiklärare Max Stark och Magnus Holmén. På onsdagen var det premiärspelning på biblioteket, inför barn från tre förskolor.

Artikelbild

Det var fullt hus på biblioteket i Gnesta när bandet Dragonhead premiärspelade.

– Det är alltid lite spänt första gången, men det gick jättebra tycker jag, säger Max Stark.

Publiken fick bland annat höra ACDC:s klassiker Highway to hell och Idas sommarvisa. Men bäst var nog en akustisk version av Camila Cabellos hit Havana.

– Det var toppen! Så medryckande, summerar Anette Walfridsson, barnskötare på De fyra årstiderna.

Framöver blir det spelningar på bland annat Skottvång, Bistro bar och Klämmingsbergsbadet, och setlisten kommer att anpassas efter publiken.

– Bistron blir rolig, vem som helst kan komma dit så det blir ingen specifik publik, säger Julia Grewdahl, som spelar gitarr.

Hur är det att få betalt för att spela i ett band?

– Det roliga är att spela med andra, sen är det ett plus med lite pengar, säger Fredrik Wesemeyer, som spelar slagverk.

– Vi får ju betalt för något vi vanligtvis betalar för. Sen är det kul att träffa andra som gillar musik lika mycket som en själv, säger Julia Grewdahl.