Prat om tillsatser

I kväll, torsdag, föreläser Tommy Svensson om tillsatser i mat på Wappersta gård i Vagnhärad. Han berättar bland annat om hur man undviker värstingtillsatserna.

VAGNHÄRAD2014-04-24 06:55

– Jag ska prata om hur man ska äta ren mat och hur man undviker kemikalier och andra tillsatser i maten, säger han.

Tommy Svensson började föreläsa om mat efter att han blev fri från en infektion, som enligt vården skulle vara kronisk, med hjälp av en näringsterapeut som lade om hans kost.

– Jag har föreläst om de här frågorna i 28 år. Senare visade det sig att min dotter var feldiagnostiserad med astma och i stället var allergisk mot värstingämnet natriumglutamat E621. Hennes problem försvann helt när vi tog bort det. Nu reser jag över hela Sverige och föreläser om dessa E-nummer och tillsatser.

Vilken är den värsta tillsatsen, enligt dig?

– Sukralos. Det är ett sötningsmedel med många biverkningar. Det används framför allt i energidrycker och ibland i sockerfria produkter. Det ämne som gör flest människor sjuka är karragenan E407 som finns i de flesta gräddsorter som är magrare än 40 procent. Många får jätteproblem med magen som svullnar upp.

Vilken är den vanligaste frågan du får?

– Många vill veta vad de ska undvika om de har psoriasis, ADHD eller mag- och tarmbesvär.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om