Under måndagskvällen repades det för fullt på Nyköpings teater inför Nymos vårsoaré som har premiär på fredag. Det är första gången som vårsoarén sätts upp och arbetet med den började redan i höstas när Nymos beslöt att de ville göra föreställningen. Henrik Lundh, soaréns producent och konferencier, hade dock inga problem med att hålla koll på alla 70 medverkande.

– Vi är fem i orkestern, vi har en stor kör med ett fyrtiotal personer, till det har vi en barnensemblemassa och massor av solister också. Det krävs väldigt mycket planering och organisation samt att vara tydlig, sedan är vi ett team som jobbar med allt. Det är väldigt mycket jobb, men väldigt roligt också.

Soarén går under namnet "I björkarnas tid" och föga förvånande är vårtemat något som är genomgående i föreställningen.

Artikelbild

– Vi kommer spela allt från gamla goda låtar som Sol och vår och Nu grönskar det till låtar av Ted Gärdestad, Laleh och Kent och väva samman allt med presentationer. Det kommer bli en trevlig underhållande föreställning med vårtema för hela familjen. Just april är björkens tid och det är också då när den blommar.

Precis som vanligt med Nymos föreställningar är det glada amatörer som står på scenen. Men även om de medverkande inte uppträder professionellt till vardags innebär det inte att kraven för den delen är lägre. Många av solisterna har lång scenvana samtidigt som man försöker lotsa fram dem med inte lika stor erfarenhet.

– Då blir det lite av en skola också, förklarar Henrik Lundh.

Han lyfter även fram att de medverkande i Nymos framträdanden brukar vara i alla åldrar.

Artikelbild

– Det som är så härligt är att vi jobbar över generationsgränserna. På den här föreställningen har vi folk från tolv år till en bit över sjuttio.

En av alla artister är Anton Graff som trots sina 17 år redan är något av en veteran inom Nymos. Han är också en av vårsoaréns solister.

Artikelbild

– Jag har hållit på med teater sedan tioårsåldern. 2013 var jag med i "Sound of music" som var min första musikal. Till helgen sjunger jag "Can´t stop the feeling", den låten är verkligen jag.

På frågan om han har några premiärnerver blir det ett snabbt nej.

Artikelbild

– Jag går alltid in för det med hundra procent.