Värst drabbad är den indiska delstaten Odisha, där flera städer och byar har drabbats av strömavbrott, rapporterar Times of India. I delstatens huvudstad Bhubaneshwar har träd och elstolpar knäckts eller slitits upp ur marken. Myndigheterna har beslutat att skolor ska hållas stängda liksom som flygplatsen, och över en miljon människor har evakuerats, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Vindarna vid kuststaden Puri i Odisha nådde upp till 68 meter per sekund, och Fani (som betyder orm på bengali) har fört med sig väldigt kraftiga regn.

Mörknade ute

Artikelbild

| En väg som blockerats av föremål som slitits loss av cyklonens vindar i kuststaden Puri i Indien.

Enligt nyhetsbyrån Press Trust of India (PTI) har åtta personer omkommit i samband med ovädret i Odisha. Däribland en tonårig pojke och en kvinna som träffades av ett betongföremål som kom flygande i den hårda vinden.

Omkring 160 personer har skadats bara i Puri. Vårt räddningsarbete fortsätter, säger Prabhat Mahapatra, som arbetar inom delstatens katastrofmyndighet, till nyhetsbyrån AFP.

Samtidigt har inte myndigheterna officiellt bekräftat några dödsoffer.

En boende i Puri berättar att det mörknade ute när Fani svepte in över staden.

Artikelbild

| Satellitbild över cyklonen Fani.

Plötsligt kunde vi knappt se fem meter framför oss.

Avtar successivt

Artikelbild

| Små butiker i staden Puris utkant har förstörts i ovädret.

I Västbengalen har en flygplats stängts, i delstatens huvudstad Calcutta. Även tåg- och busstrafiken har begränsats. Dessutom har hundratusentals invånare uppmanats att lämna sina hem.

Cyklonen har växt sig starkare under flera dygn i Bengaliska viken. Men styrkan i ovädret väntades successivt avta när cyklonen närmade sig Västbengalens kust, enligt det meteorologiska institutet IMD Hyderabad.

Myndigheterna i Bangladesh säger att en kvinna dödades av ett fallande träd och att 14 bybor sveptes med när vattenmassor tryckte sig igenom en fördämning.

Våldsamma stormar brukar drabba östra och sydöstra Indien under perioden april till december, men Fani är den kraftigaste som drabbat landet sedan 1999.