Den som trodde sig ha sett tv-serien med den mest skruvade mor-dotterrelationen i "Sharp Objects" måste kanske tänka om. Just nu visar HBO Nordic "The Act" - en serie baserad på verkliga händelser - som är så kuslig att jag nästan inte kan titta. Samtidigt är tv-serien också galet underhållande.

"The Act" handlar om den 15-åriga flickan Gypsy (spelas mycket övertygande av Joey King). Hon är multisjuk och har flera funktionshinder. Skallen är rakad, hennes glasögon är gigantiska, hon är rullstolsburen och har dåliga tänder - det senare trots att hennes mor hävdar att hon är allergisk mot socker och hon får all mat genom en sond som går rakt in i magen.

Gypsys mycket ömma moder DeeDee (spelas av den alltid lika underbara Patricia Arquette) vakar över Gypsy som en hök. Och tacka tusan för det.

Gypsys alla sjukdomar och funktionshinder försörjer den lilla familjen och gör att DeeDee i alla lägen framstår i god dager.

Hon är alltid redo med autoinjektorn laddad med adrenalin och bokar otaliga läkarbesök. Hon överöser sin dotter med allehanda kramdjur och kärleksbetygelser.

Problemet är att Gypsy börjat bli tonåring och alltmer börjar ifrågasätta sin mor och längta efter ett vanligt tonårsliv. Och hur sjuk är hon egentligen?

Serien börjar med att DeeDee hittas mördad i sin säng och att Gypsy är borta. Sedan görs ett hopp bakåt i tiden och vi får följa hur DeeDee och Gypsy flyttar in i grannskapet och vad som händer då. Efter fem minuter är jag fast.