Övrigt Mindre än två veckor kvar till valet, och det kan inte ha undgått någon att det är valspurt. Partiernas affischer ropar ut sina budskap längs vägarna, i skolan förbereds eleverna för skolval och SN:s inkorg svämmar över av insändare med politiska åsikter.

Men på Facebook tycker de flesta precis som du. För där lever vi i varsin parallell värld, vår egen bubbla.

Om du oroas över hur vårt sätt att leva påverkar klimatet i världen ser du sannolikt en hel del inlägg och länkar till artiklar som handlar om just det, eftersom sociala medier-jätten vet att ämnet intresserar dig. Om du tror att allt är på väg åt skogen med Sverige, är det troligt att din känsla förstärks när du loggar in på Facebook.

Det är ganska farligt, när vi börjar tro att ”ALLA tycker” någonting. Den som bara får sin kunskap från Facebook och/eller sajter med en egen agenda, öppen eller dold, kommer inte att göra ett särskilt medvetet val den 9 september.

Här har SN en viktig roll. Vi vill hjälpa dig att rösta för det samhälle som du vill ha, inte emot ett parti som du är missnöjd med eller som ett ställningstagande i en enda fråga.

Vi samlar alla partiers svar på olika frågor och låter dem inte komma undan med att bekänna färg bara när det gäller deras profilfrågor. Vi publicerar insändare från alla håll på den politiska skalan och vi granskar politikers utspel och uttalanden på samma sätt oavsett partifärg.

Allt för att du ska kunna gå till din vallokal om knappa två veckor och rösta på det parti, eller de partier, som faktiskt bäst speglar det samhälle som du vill leva i.

Ta vara på den möjligheten!