Äntligen börjar matchveckan i Liverpool

Boxning
annons

Det här är en krönika. Det är skribentens personliga åsikter som förs fram i texten, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Det känns inte som att det var så länge sedan som vi fick ett samtal av Johan Skoglund när vi var strax norr om Borås på väg till Göteborg för vidare färd till Sydjylland och Herning.

Det var då en härlig men bitvis också rätt snårig resa för Erik Skoglund mot de allra största matcherna inom proffsboxning skulle till att börja, men det hade blivit strul med åldersdispensen.

Vi fick i stället ta oss ända ner till Oldenburg utanför Bremen, 1 maj 2010. Ett muskelberg till ungrare, Istvan Laboda, svingade vilt i luften över en duckande extremt nervös Skoglund. Matchen var bara farlig i en dryg rond för att Skoglund hade matchats in i en för tung viktklass och det var dessutom en riktig flåbuse till cruiserviktare.

Skoglund har varit överlägsen i de flesta matcher – fast den extrema träningsprodukten från Nyköping nästan aldrig har fått ut det som han visar på sparring. Vi har bara haft några enstaka matcher som nosar på 50/50-läge i förhandssnacket, som då tuffe britten Luke Blackledge och senare danske vältränade veteranen Lolenga Mock. Ja, även när Skoglund mötte gamle jamaicanske världsmästaren Glen Johnson i en sunkig Köpenhamnsförort – med fullt utvecklat diskbråck.

Men nu när Erik Skoglund har landat i Liverpool efter ett träningsläger och med kvalitetssparring som nästan aldrig verkade ta slut är det absolut inte Skoglund som är favorit. Det går heller inte att få så många tuffare matcher i supermellanvikt än obesegrade Callum Smith i Liverpool. Han är ungefär som en lynnig tiger när han får hugg.

Det i kombination med att det är kvartsfinal i penningstinna Muhammad Ali Trophy och ett snäpp upp på bältesstegen gentemot den WBC-titel som Badou Jack hade gör det här STORT. Så följ med hela matchveckan – och missa inte extramaterialet på sn.se/sport!

annons

Mest delat denna vecka