Brasilien mot Belgien avgör VM

Fotboll

Äntligen! Mm, efter att ha sett tio genrep och VM 1994-krönikan två gånger kom jag in i den rätta VM-stämningen.

Jag börjar leva med; mådde dåligt när österrikiska spelare hoppade in fula stämplingar på spelare som Neymar. Skulle det ske i en åttondelsfinal i VM, visst, men det där var sjukt.

På tre dagar har kvällsblaskornas VM-biblar hunnit bli vältummade och jag följer intresserat hur en spelare har ont i lilltån eller att det kliar i halsen på en bänknötare i svenska laget. Sköna sköldpaddan Ture lånas in för att tippa Sveriges matcher. Redaktionens VM-tips har plötsligt blivit en snackis.

Jag har börjat ändra mig om mitt val av världsmästartips.

Allt strul i Spanien gör att jag överger den halvan. Den moraliska finalen kommer att spelas den 6 juli i Kazan. Då talar det mesta för att Belgien kommer möta Brasilien – vilka kvartsfinaler vi kan få!

Jag är oerhört imponerad över Belgiens trupp – och de som har skränat över att de har blivit petade ska heller inte vara med. Men när jag såg beslutsamheten hos Romamålvakten Alisson, PSG-mittbacken Thiago Silva och Reals sittande innermittfältare Casemiro kände jag: den här brasseupplagan kan inte ens Belgiens bästa startelva genom tiderna ta.

Tekniska klasspelare finns som vanligt – från Marcelo och framåt – men det är defensivjobbare som Silva och Casemiro som blir allra viktigast. Nu är det ju fotboll och skulle Fellainis fluffiga kalufs stånga bort brassarna i en förlängning klockan 22.26 den där julikvällen kommer Kevin De Bruyne och Eden Hazard se till att fotbollen för en sommar slår ut cykel som nationalsport. Majonnäs och belgiskt öl kommer flöda…

…det allra mest svårtippade inför VM är vilket lag som blir tvåa efter Tyskland i Sveriges grupp – överlåter det till Björn men tror själv tyvärr inte att Sverige klarar det utan sin hemmaborg Friends.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Fotbolls-VMSportfotboll
Relaterat