Chefredaktören: Hjälp oss att lägga SN-pusslet

Krönika

Så här års, med bara månader kvar av året, är det mycket fokus på framtiden. Avtal ska omförhandlas och budget läggas, kostnader hållas nere och satsningar planeras. 2018 är dessutom ett extra händelserikt år för SN - både valår och eget 125-årsjubileum.

Det här är en krönika. Det är skribentens personliga åsikter som förs fram i texten, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Det är nog tur för mig att jag tycker att det är roligt med siffror och ekonomi.

Men det viktigaste är förstås kärnverksamheten. Den lokala journalistiken.

Vilken journalistik vill vi göra 2018? Hur lockar vi nya kunder? Vem ska göra vad och hur sjutton får vi pengarna - och tiden - att räcka till allt vi vill göra? Ett angenämt pussel med både gamla och nya bitar, som inte bara ska passa ihop utan också sluta med ett plus på sista raden.

Och jag vill gärna ha din hjälp att lägga det, kära läsare. Hör av dig och berätta hur din dröm-SN ser ut! Vad vill du läsa mer av och vad kan du möjligen vara utan? Har du sett något i någon annan tidning eller på någon annan sajt, som du tycker att vi borde ta efter? Vad vill du ta del av på sn.se direkt när det händer och vad vill du spara till bläddertidning och frukostbord dagen därpå?

Jag kan inte lova att det blir precis som du vill ha det, det är ju inte så enkelt som att ni alla tycker lika. Men jag lovar att ta med dina åsikter och synpunkter i mitt och mina kollegors fortsatta pusslande.