Chefredaktören: Höj VM-pulsen med SN

Krönika

Sannolikt vet ni bandyfrälsta redan att VM drar i gång under måndagen, i Chabarovsk i Ryssland. Och jag har goda nyheter! Tack vare vårt samarbete "Sveriges lokalnyheter" kan SN:s prenumeranter se de mest spännande matcherna i direktsändning!

Det här är en krönika. Det är skribentens personliga åsikter som förs fram i texten, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Det var ett tag sedan bandyn blomstrade i våra trakter. Jag gräver lite i arkiven för att friska upp minnet och ser att det var nästan tio år sedan som kultur- och fritidsnämnden i Oxelösund sa nej till en fortsatt satsning på bandyplan vid Ramdalen, och i en artikel från 2014 läser jag om Vrena IF:s allra sista bandyträning, efter nästan 90 års verksamhet på orten.

Men en stolt bandyhistoria glöms inte bort så lätt, och jag vet att det fortfarande finns både intresse och engagemang för sporten här i vår del av Sörmland.

Sannolikt vet ni bandyfrälsta redan att VM drar i på måndag, i Chabarovsk i Ryssland. Och jag har goda nyheter! Tack vare vårt samarbete "Sveriges lokalnyheter" kan SN:s prenumeranter se de mest spännande matcherna i direktsändning! Det är tidningskoncernen Mittmedias sajt Bandypuls.se som har köpt sändningsrättigheterna och kommer att livesända Sveriges match mot Finland (redan kl 07 måndag), Ryssland (31 januari), Sveriges semifinal och slutligen finalen.

Den som är prenumerant på SN registrerar sig bara på sajten sverigeslokalnyheter.se – klicka på Bandypuls logga (om du inte redan har besökt sidan och registrerat dig på någon av Mittmediakoncernens sajter, i så fall kan du hoppa över det här steget). Använd samma e-postadress som när du loggar in på sn.se.

På samma sätt kan du förresten ta del av såväl andra sportnyheter som kultur-, nöjes- och allmännyheter från nära nog hela landet. Inte mindre än fyra nyhetskoncerner med totalt 40 sajter ingår i samarbetet – och som prenumerant på SN får du kostnadsfritt tillgång till dem alla!

Läs mer om dessa ämnen

Krönika