Chefredaktören: Jag blev blåst på Affärslivskonfekten

Krönika

Anrikt företag får stororder från Kenya. Raketföretag köps upp. Storsatsning på onlinehandel.

Sidorna ligger där på bordet som står precis i mitten av nyhetsredaktionen. Lockar med fina bilder på spännande människor och rubriker med både spets och djup.

Och jag är blåst på konfekten!

Det här är en krönika. Det är skribentens personliga åsikter som förs fram i texten, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Jag pratar om SN:s näringslivsbilaga Affärsliv, som just färdigställs för att gå till tryck. Nästa vecka går den ut till läsarna och du – och jag – får ta del av en hel massa nyheter och fördjupningar om företag och entreprenörer i Nyköping, Trosa, Gnesta och Oxelösund.

Så varför sitter jag här och surar?

Jo, när jag kom till jobbet i dag trodde jag att jag skulle få ägna en del av dagen åt att, först av alla, läsa sidorna. Maskerat som korrekturläsning men drivet av nyfikenhet och intresse.

Men tji fick jag. "De där är redan lästa" påpekade redigerare Magnus Sjöberg, när jag tog ett fast tag om högen med utskrivna sidor, och berättade att nyhetschefen redan hade gjort jobbet. Varenda sida var lusläst.

Så nu får jag kanske ge mig till tåls, och vänta till nästa vecka som alla andra! Ni vet, den som väntar på något gott...och så vidare.

Fast samtidigt – en text kan väl inte korrläsas för många gånger? Det vet man ju hur svårt det kan vara att se slagfel när hjärnan "hjälper till" och rättar. Jo, det är nog ändå bäst att jag också läser igenom sidorna en gång innan de trycks!

Så får ni andra se fram emot 32 sidor riktigt bra och lokal näringslivsläsning på onsdag!

Läs mer om dessa ämnen

Ämne/affärslivKrönika