Dags för årets härligaste turnering

Krönika av Anna Falk

13 fotbollsplaner. 140 lag. 300 matcher. Och ändå är kanske just fotbollen det minst viktiga när årets upplaga av SN-bollen spelas i helgen.

Det här är en krönika. Det är skribentens personliga åsikter som förs fram i texten, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

En som har fattat grejen precis är Ellie Sundberg, som tillsammans med kamraterna i klasslaget Stenkullabossarna är några av de över 1000 unga SN-bollendeltagare som samlas på Rosvalla i dag. När hon intervjuades i fredagens SN förklarade hon att "alla är med i laget – även de som inte spelar".

Och det är precis så det ska vara. Sveriges största skolturnering är så mycket mer än bara spelet. SN-bollen handlar om gemenskap och glädje. Om kompishäng och spring i benen. Och jag är otroligt stolt och glad över att vara en del av den.

När årets turneringen spelas blir det den tolfte gången i ordningen och både SN och Nyköpings BIS har funnits med sedan starten – de sistnämnda med ett stort antal spelare och föräldrar som tillsammans får arrangemanget att snurra.

Lägg därtill andra lokala aktörer som sponsrar och anhöriga som agerar lagledare, skjutsar barn, knyter skosnören och hejar, så har ni receptet på ett riktigt lyckat evenemang.

Som pricken över i utlovar prognosen fortsatt soligt väder, utan risk för regn.

Det finns helt enkelt inga ursäkter, så vi ses väl på Rosvalla i helgen? Ni hittar mig i SN-tältet – om jag inte har smitit iväg för att titta på någon av min egen 10-årings matcher.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

Södermanlands NyheterNyköpings BISfotboll
Relaterat