En barnfamilj kan spara flera hundra

Krönika

Det här är en krönika. Det är skribentens personliga åsikter som förs fram i texten, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Äntligen en ledig dag! Vad ska vi göra i dag? Kanske stänga av OS och göra slag i saken i verkligheten? Ta med barnen och åka skidor, låta dem susa nedför backen och dricka choklad i värmestugan.

Närmast är Ryssbergsbacken här i Nyköping, men Yxbacken i Norrköping lär ju vara bra, det är ju trots allt Pernilla Wibergs gamla hemmabacke. Sedan har vi ju backen i Malmköping, Spökbacken i Forssjö utanför Katrineholm och så Båsenberga i Vingåker – alla inom räckhåll för en dagsutflykt, tillsammans med några andra.

Några frågor kräver svar: Är alla backar öppna? Vad kostar en halvdags åkning? Och vad ligger skidhyran på? En stund på Google ger besked: Priserna skiljer sig åt. En familj med flera barn kan spara flera hundra kronor på att välja ”rätt” backe.

Inför sportlovet har vi på SN valt att göra en guide till de olika skidbackarna i vårt område. Med hjälp av den kan du själv ta reda på vilka nedfarter som passar dig bäst. Det är till exempel bara en entreprenör som inte erbjuder hyra av snowboard, och en backe har högre fallhöjd än de andra.

Hoppas du har nytta av vår guide – det är för dig som prenumerant som vi har gjort den. Och ta det lugnt i backen!

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

NyköpingBarnFritidSkidsportbarn och familj
Relaterat