En nyhet med SN i huvudrollen

Krönika

Tipsen ramlar in och tempot är högt. Som vanligt på redaktionen. Ett pressmeddelande från kommunen förvandlas till notis, en reporter får släppa det hon har för händer för att snabbt kolla ett nytt tips och samtal efter samtal rings för att reda ut nuläget i det politiska spelet efter valet. Ja, och så ska SN få ny ägare.

Det här är en krönika. Det är skribentens personliga åsikter som förs fram i texten, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Ibland är det vi själva som är nyheten. Affären som offentliggjordes på tisdagen väcker förstås en hel del funderingar bland personalen på redaktionen: "vad betyder det här för just mig?" och "hur känner kollegan?".

Men det betyder inte att vi kan trycka på paus för allt det andra. Mellan personalinformation och möte med representant för den nya ägaren ska det vanliga fixas; sajten uppdateras med senaste nytt, nyheter hämtas hem och tidningen redigeras. I bästa fall märker inte du som läsare alls att det har hänt något speciellt på tidningen under dagen. Du får dina nyheter, i appen eller till morgonkaffet, precis som vanligt – och nyheten om den planerade medieaffären blir en bland alla andra (läs mer här!).

Men vad innebär affären på lång sikt, för dig och din morgontidning? Det enkla svaret är: att den fortsätta att komma. NTM, med huvudkontor i Norrköping, är en stark mediekoncern som har muskler och ekonomi att trygga utgivningen av SN.

En god nyhet, för såväl vår del av Sörmland som för demokratin.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Södermanlands NyheterSörmlandsMediaMediaNäringsliv
Relaterat