SN:s chefredaktör: För cool för Mellofest? Nä, nu kööör vi!

Krönika

Det fanns en tid då Renaida Braun tyckte att hon var för cool för Melodifestivalen, det har hon berättat i SN. På lördag står hon på Melloscenen i Karlstad, under årets första deltävling.

Det här är en krönika. Det är skribentens personliga åsikter som förs fram i texten, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Det fanns en tid då jag också tyckte att jag var för cool för Melodifestivalen. På lördag kväll sitter jag klistrad framför tv:n.

Man är väl inte sämre än att man kan ändra sig. Numera ser jag fram emot de här lördagarna i februari och början av mars, när åtta låtar av vanligtvis högst varierande kvalitet gör upp om final- och andra chansen-platserna.

Extra roligt och spännande blir det förstås när det finns lokala artister med i startfältet.

Som journalist ska man nästan alltid förhålla sig objektiv. Inte tycka något åt vare sig det ena eller det andra hållet. Men det finns undantag, och det här är ett sådant. I morgon kväll håller jag definitivt på Nyköpings egen härligt spralliga, glada och skönsjungande Renaida. Och innan dess följer jag varje steg hon tar (nåja, nästan i alla fall), genom SN:s reporterteam på plats i Karlstad.

Känner jag tf kulturredaktör Lina Nydahl och bildjournalist Sandra Nordin rätt blir det minst lika kul och spännande som själva deltävlingen.

Nu kööööör vi!

Läs mer om dessa ämnen

Melodifestivalen