Hellre en hel tv-tidning än en halv tablå

Krönika

I går morse fick min kollega Jens Alvin bara tre fjärdedels tv-sida i sin SN. Sidan var avriven lodrätt så att Tv4:s tablå fanns med men femmans saknades.

Det här är en krönika. Det är skribentens personliga åsikter som förs fram i texten, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Var den andra delen av sidan hade tagit vägen är högst oklart, och jag hoppas att familjen Alvin var ensam om att drabbas.

Nu gick det ingen större nöd på Jens, fördelen med att jobba på SN när något sådant här händer är ju att man kan klaga direkt till ansvarig utgivare över arbetsdagens första kopp kaffe. Och att det finns god tillgång på hela exemplar av tidningen på jobbet.

Nackdelen är att man inte alls möts av samma sympati som andra kunder. I stället för en ursäkt och löfte om bättring fick Jens ett osentimentalt "ja, men du får väl köpa till tv-bilagan då" till svar.

Nu tycker jag egentligen att det är ett riktigt bra råd – även för den som får hela sidor i sin SN; Aftonbladets fullmatade tv-tidning levererad i brevlådan till ett lägre pris än om man går till affären och köper den där. Det unika samarbetet är alldeles färskt men redan har flera hundra av våra prenumeranter nappat på erbjudandet, som är en PLUS-förmån för prenumeranter som har veckopaketet (det vill säga papperstidningen sex dagar i veckan).

Gissningsvis är Jens näste prenumerant ut att teckna sig för bilagan.

Mest delat denna vecka