Hemestra i härliga Sörmland

Krönika

Det här är en krönika. Det är skribentens personliga åsikter som förs fram i texten, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Efter en majmånad som årets behöver jag väl knappast övertyga någon om att det går att "hemestra" – semestra hemma i Sverige och Sörmland?

Men visst är det lätt att bli hemmablind och missa de närliggande smultronställena när vardagen står i vägen. När tvättberget växer och hungriga munnar vill ha mat. För handen på hjärtat – hur många av er som bor i Oxelösund har egentligen varit inne i Femörefortet? Hur många av Nyköpingsborna har hängt med på en dramatiserad stadsvandring? Och när besökte du egentligen ett nytt kafé senast, i stället för samma gamla vanliga?

Nu har du chansen att göra allt det där som du har missat! I dag kommer SN:s härliga Sommarguide. 80 sidor sörmländsk semesterkänsla för både ledighet och vardag. För när man har så nära behöver man ju inte vänta till semestern för att njuta. Varför inte packa picknickkorgen efter jobbet och kombinera kvällsmålet med ett dopp? Eller börja barnens sommarlov med ett besök på Öster Malma Wildlife Park, Kolmården eller Skottvångs gruva?

Eller så lyssnar du på tipsen från några som verkligen inte är hemmablinda; Sörmlands turistchefer – de som jobbar med att lyfta fram allt fint som hemkommunen har att erbjuda. Det är bara att börja bocka av listan med utflyktsmål, ett i taget.

I årets Sommar hittar du dessutom superguider till badplatser, kaféer och loppisar – och östra Sörmlands garanterat mest heltäckande evenemangskalender.