Foto:

Hundra dagar kvar till det finaste som finns – valet

KRÖNIKA

En krönika om det finaste som finns.

Det här är en krönika. Det är skribentens personliga åsikter som förs fram i texten, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

”Att stå i talarstolen i fullmäktige och debattera är det finaste som finns”. En Nyköpingspolitiker beskrev för mig hur hon såg på sitt uppdrag som politiker. Att vara vald av folket och tala för sin sak i ett demokratiskt forum var det vackraste hon kunde tänka sig.

Förr gick folk finklädda till valurnorna. Valet var en högtidsdag och många ville vara lite extra fina när de utövade sin demokratiska rättighet. Den andra söndagen i september (ja, det är ändrat i grundlagen från den tredje till den andra söndagen för att ge en nytillträdd regering lite mer tid med budgetarbetet) är det dags igen.

Med hundra dagar kvar till valet trappar vi upp vår valbevakning ytterligare och under sommaren kommer du som SN-läsare att få möta de lokala toppolitikerna i personliga porträtt. Vi har också pratat med hundratals väljare i Nyköping, Oxelösund, Trosa och Gnesta och hört vilka frågor som är viktigast för dem i valet. I dag kan du läsa om vilka frågor som prioriteras bland Nyköpingsborna.

Men det är inte bara val i år, det är även fotbolls-VM. Du kommer att kunna läsa om hur Gnestapolitikerna skulle te sig om de plockades ut till ett VM-lag, utplockat av Gnestareporter Henrik Norling. Vem skulle vara lagets duracellkanin och vem kräver likt William Gallas tröja nummer tio?

Med start i dag samlar vi också all vår valbevakning på sn.se/val-2018. Om du har missat något om just din kommun kan du hitta det där.

Så när det är dags att dra på sig finkläderna den 9 september ska vi göra vad vi kan för att du ska vara så förberedd som möjligt.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

GnestaNyköpingOxelösundTrosaPolitikVal 2018
Relaterat