Ingen tidning 3 juli?

KRÖNIKA

Det här är en krönika. Det är skribentens personliga åsikter som förs fram i texten, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Hur stavas det? M-E-N-? Kollegan skulle googla artistnamnet vid förmiddagskaffet.

Det stora samtalsämnet var sommarkonserten som väldigt många på redaktionen verkade vara intresserade av. Dels för egen del och dels för söners och döttrars del.

Så om den här krönikan kan kännas något tunn vill jag försvara mig med att den skrevs i all hast sent på fredagseftermiddagen. Till viss del kan det bero på att en ansenlig del av redaktionen tillbringade delar av förmiddagen (efter kaffet) i telefonkö för att få biljetter till nämnda konsert.

Reportern som drog i gång det hela har en son som ÄLSKAR artisten och en snabb titt i kollegans sons spotify-lista visade samma sak där. Dessutom hade sajtredaktören inte bokat in en enda konsert på hela året än, så givetvis skulle han med också. Liksom chefredaktören och hennes son. Och så där höll det på.

Så även om lördagstidningen kommer ut i tid så finns det en (minimal kanske, men ändå) risk att tidningen den 3 juli kanske inte kommer alls – eller blir väldigt tunn – eftersom nästan halva redaktionen kommer att befinna sig på Friends arena kvällen innan och lyssna på Eminems konsert. (Det kommer givetvis inte att på riktigt få påverka, flikar chefredaktören in – men ärligt, vad vet hon - hon ska ju också på konsert?)

Men kollegan som försökte stava blir i alla fall kvar i Nyköping och kan göra tidning.

PS. Apropå konsert, följ Renaida i kväll på sn.se och instagram (snnyheter) där Lina Nydahl och Sandra Nordin rapporterar löpande från Karlstad.