Jag ska börja odla – och alla ska med

KRÖNIKA
annons

Det här är en krönika. Det är skribentens personliga åsikter som förs fram i texten, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

När jag var tonåring flyttade min familj till ett hus med trädgård. Och det var inte vilken trädgård som helst. En trädgårdsmästare hade fyllt rabatterna med växter som spirade, frodades och växte i omgångar över hela våren och sommaren.

Mina föräldrar tog över och vårdade trädgården med den äran under några år.

Själv är jag patetiskt dålig på allt som är grönt. Jag har problem med att ens komma ihåg att vattna krukväxterna och vända dem från solen. Eller är det mot solen de ska vridas? Ni hör ju. Jag. Har. Inte. Koll.

Men det ska förändras nu.

En av lilla dotterns fantastiska förskollärare har ett Instagramkonto där jag följer hennes odling. Hon visar upp skira, ljust gröna små livskraftiga saker i små lådor. Till och med granatäpple-frön har hon satt!

Steg ett är att köpa skottkärror. En till de vuxna, en till barnen. Jag tänker nämligen att vägen till framgång är att hjälpas åt. Ett familjeprojekt. För självklart måste sju som vattnar, vara bättre än två?

Har du tips på böcker för nybörjare, konton i sociala medier eller sajter? Jag vill gärna ha guidning över hela säsongen – gör si, gör så, månad för månad. Hör av dig!

annons

Mest delat denna vecka