SN:s nyhetschef Janna Holmqvist om Orios varselbesked.

Janna Holmqvist: Ett varsel som känns – tungt besked om Orios neddragning

KRÖNIKA

SN:s nyhetschef Janna Holmqvist om Orios varselbesked – en nyhet som berör många Nyköpingsbor.

Det här är en krönika. Det är skribentens personliga åsikter som förs fram i texten, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Måndagen den 20 augusti. En regnig dag när det plötsligt känns relevant att fundera på vantar. För många i Nyköping även en orons dag. 36 personer på det statligt ägda bilreservdelsbolaget Orio på Arnö varslades under måndagen, mindre än ett år efter det senaste varslet.

Många tvingas i dag berätta för sina nära och kära att de kan höra till de drabbade. Med beskedet skapas framtidsoro för ett stort antal anställda och för deras barn, sambos och föräldrar. Vad händer nu? Vad ska vi göra? Hur påverkas hus, hem och planering? Hur blir det med pengarna? När vet vi mer? Frågorna hopar sig men svaren uteblir.

Vi vet inte nu hur många av de drygt 200 anställda i Nyköping som de facto kommer att drabbas, men klart är att nyheten skakar om. Orio, som ju tidigare hette Saab automobile parts, gör med det här sitt fjärde varsel på några få år. Det känns och det märks, även i Nyköping som samhälle. Varslet avhandlas definitivt på många middagsbord i kväll.

Nu tar förhandlingar vid och vi på SN kommer självklart att bevaka och rapportera om vad som sker.

Är du påverkad av varslet eller har du något att berätta? Hör gärna av dig. Du kan skriva direkt till mig på janna.holmqvist@sn.se.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Organisation/OrioKrönikaNäringsliv
Relaterat