SN:s nyhetschef Janna Holmqvist om fortsatt stark bevakning av östra Sörmland. Foto:

Janna Holmqvist: "Nya människor, samma SN, samma viktiga lokala journalistik"

KRÖNIKA

SN:s nyhetschef Janna Holmqvist om bytet av chefredaktör och vd på Södermanlands Nyheter. "Vår bevakning av det som händer och sker i östra Sörmland är fortsatt stark", säger hon.

Det här är en krönika. Det är skribentens personliga åsikter som förs fram i texten, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

I veckan smällde det till ordentligt i vårt analyssystem här på Södermanlands Nyheter. Vi hade fått ett antal nya prenumeranter och såg att vi nådde såväl gamla som nya läsargrupper, då många som ännu inte prenumererar ville läsa de tråkiga nyheterna om Eberspächers jättevarsel.

Drevfjäll, Sundberg, Alvin, Johansson, Sjöberg och flera andra journalister gjorde ett föredömligt jobb i bevakningen av nyheten och vi diskuterar fortfarande nya ingångar till det som sker. Räkna med att SN kommer att skriva mer om varslet och om konsekvenserna för de som drabbas, kommunen och företaget som sådant. Det är nämligen det här som skiljer oss som lokaltidning från andra, rikstäckande medier. När stormen har bedarrat och de hårdaste nyhetsvindarna har blåst förbi, då sitter SN:s journalister kvar i båten med kikaren i hand. När vi skönjer något nytt i horisonten, styr vi dit. Och då är andra medier långt borta.

I dag, fredag, kan ni läsa om förändringar av organisationen här på vår kära lokaltidning. Det och en del annat händer i med att Sörmlands Media, där SN ingår, blev en del av den stora tidningskoncernen NTM i december.

För journalistiken spelar de nya namnen ingen roll – vår bevakning av det som händer och sker i östra Sörmland är fortsatt stark.

Det är roligt att se att ni trogna prenumeranter uppskattar vår bevakning och till er som är nya: Välkomna!

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

Södermanlands NyheterAnna FalkEva BurmanJournalistikKrönika
Relaterat