Janna Holmqvist, SN:s nyhetschef, vill ha tips på skolavslutningar att bevaka.

Janna Holmqvist: Vilken skolavslutning ska SN bevaka i år?

KRÖNIKA

Nyhetschefen Janna Holmqvist vill gärna ha tips på vilka skolavslutningar i östra Sörmland som bör lyftas i SN i år. Vet du någon som sticker ut?

Det här är en krönika. Det är skribentens personliga åsikter som förs fram i texten, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Solen skiner, löven vajar i vinden och de blivande studenterna är inne på den absoluta slutspurten. Barnen vill hellre bada och äta glass, än gå till skolan, och det riktigt känns överallt att den snart är här: Skolavslutningen.

Förvisso slutar vissa elever lite tidigare, men fredagen den 15 juni smäller det till rejält i östra Sörmland. Då händer allt på samma gång – det är Vallarna, det är studentkortege och det är blomster, sång, skratt och tårar i snart sagt vartenda hörn.

Här på SN betyder den Stora Skolavslutningsdagen flera saker:

– Ingen är ledig (studentföräldrar undantagna).

– Vi följer en diger planering som berättar vem som ska vara på vilken skolavslutning och när.

– Vi rapporterar live, uppdaterar sn.se, delar bilder i sociala medier och skriver till lördagstidningen.

– Vi äter pizza hängandes över våra tangentbord (förhoppningsvis direktlevererad av chefredaktören).

Vi gör helt enkelt allt vi kan för att ni ska få den bästa bevakningen någonsin. För självklart vill vi varje år vara lite bättre än förra.

Och för att det här ska bli så bra som möjligt, behöver vi er hjälp. Vilka skolavslutningar sticker ut i år? Bjuds det på någon spännande överraskningsshow någonstans? Är det någon speciell elev som bör uppmärksammas? Någon lärare, kanske?

Tipsa gärna! Mejla direkt till mig på janna.holmqvist@sn.se.

Läs mer om dessa ämnen

Journalistikskolavslutning sommar