"Vad kan man egentligen lova?" skriver Mikael Ringberger om SN:s valsatsning #kandulova. Foto:

Kom närmare med #kandulova

Krönika

Vad kan man egentligen lova? Det har varit politikernas stora dilemma när det handlar om SN:s valsatsning #kandulova där de folkvalda politikerna svarar på era, SN:s läsare och politikernas väljare, frågor.

Det här är en krönika. Det är skribentens personliga åsikter som förs fram i texten, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

När vi pratade med dem inför #kandulova var det flera som sa: ”Det är svårt att lova saker, det kan ju hända att vi måste lägga pengar på något akut.” ”Vi vill se hur det går i valet först”.

Jag förstår att de känt sig lite utsatta, för vad kan man egentligen lova innan man vet vad man faktiskt har att rätta sig efter?

Men det som varit väldigt glädjande är att det inte bara ställts många relevanta frågor om både landsbygd, skolor och infrastruktur – utan att även politikerna själva varit väldigt engagerade i satsningen.

Urban Granström (S), Nyköping, Ann-Sofie Lifvenhage (M) Gnesta, Maria Arman (MP), Trosa och Catharina Fredriksson (S), Oxelösund var tidigt ute och svarade på frågor om både solpaneler, nya ishallar och skolmat. Dessutom har förstås politiker från alla partier utnyttjat möjligheten att ge sin syn på saken.

Och ja, det är svårt att lova saker. Men jag hoppas att både ni som ställt frågor och politikerna själva känner att de kommer lite, lite närmare varandra, även om de folkvalda ibland tvingas svara ”nej” på frågan ”Kan du lova..?”

Det är mindre än en månad kvar till valet – och nu kan jag lova att politikerna vill synas mer än någonsin. Ta chansen du också och ställ en fråga till politikerna här via SN.se. Kanske avgör det var din röst hamnar i valet den 9 september?

Läs också

( 10 st )

Läs mer om dessa ämnen

#kandulovaKrönikaVal 2018
Relaterat