Laget före jaget – cupen som gör alla till bättre spelare

KRÖNIKA

En handbollsfest med extra allt, skriver SN:s sportkrönikör Peter Widén om Sverigecupen.

Det här är en krönika. Det är skribentens personliga åsikter som förs fram i texten, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Sverigecupen. En fantastisk cup som ger Nyköping en handbollsfest med extra allt under helgen. Några av landets främsta ungdomsspelare i 15-års ålder visar upp sig och sina fina kvaliteter. Det kommer bjudas på många känslor. Allt ifrån glädje över mål och vinster till sorg över insläppta mål och förluster. Blod, svett och tårar helt enkelt.

IFK Nyköping har hela elva representanter i Sörmlandslaget, fem killar och sex tjejer - otroligt kul! Klubben visar verkligen upp vilken bra årgång som är på frammarsch. Oavsett hur det går så har de fått chansen till att spela flera otroligt roliga handbollsmatcher med och mot några riktigt lovande spelare som gör att kunskapsbanken fylls med tips och trix.

Jag har själv spelat Sverigecupen, på den tiden var det i Katrineholm, och jag vet hur roligt och lärorikt det är. Att IFK Nyköping-spelarna nu får spela på hemmaplan gör mig avundsjuk!

Men man får inte glömma att man lär sig mycket genom att sitta på läktaren och se på spelarna samt analysera vad de gör för att ta sig till bra lägen eller hur de försvårar för andra att ta sig till bra lägen.

Man får heller inte glömma att bara för att man inte blev uttagen till laget, så betyder inte det att man inte har någon framtid inom handbollen. Det är runt den åldern man börjar utvecklas mycket, och utvecklingen har aldrig ett slut så länge man tränar och tycker sporten är rolig.

Ibland kan det till och med vara så att de som inte blir uttagna bara blir mer sporrade till att göra ännu bättre ifrån sig.

Och man får framförallt inte glömma att handboll är en lagsport. Utan DIG så hade inte din klubbkamrat blivit uttagen. Utan dina passar, dina rörelser på planen och din träningsvilja så hade det inte blivit några mål eller någon utveckling för någon av er.

För det är alltid laget före jaget som gäller, det gör alla till bättre spelare. Oavsett om man är på planen och spelar eller inte.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

IFK NyköpingRosvallaHandbollSportSverigecupen
Relaterat