Larsson: Publiksiffran var viktigast

KRÖNIKA

Okej, vi var rätt många som blev lite förvånade när publiksiffran var så pass hög som 3 621 när Nyköping Gripen tog emot Hammarby. Men det ska ha varit väldigt mycket folk i VIP-utrymmen och en del som inte såg hela matchen och ändå: över 3500 på division 1-hockey!

Det här är en krönika. Det är skribentens personliga åsikter som förs fram i texten, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

När sedan snitsaren Johan Mörnsjö gjorde 1–0 redan efter 19 sekunder hade det kunnat rulla ...

... men så blev det absolut inte och i stället för stående ovationer gick många i slutminuten.

Låt oss dock återvända till publiksiffran, som liksom bra trend för Nyköpings Hockey Ungdoms juniorlag ger skäl att tro på ett etablerat ­allettanlag ­inom två år, ungefär i nivå med Visby.

Jag tycker faktiskt också att det har varit rätt att inte panikvärva en etablerad ny center efter bärande offensiva pjäsen Albin Ivarsson Hambergs flytt till först AIK och sedan Vita Hästen. Visst, jag såg ju med glädje som Arsenalsupporter hur Aaron Ramsey plötsligt var i EM 2016-form och då är det en världsmittfältare nu när klassliraren Pierre-Emerick Aubameyang­ anlänt från Dortmund. Inga övriga jämförelser, men den effekten kan man få.

Lite synd emellertid att Gripen inte har breddat backsidan då för tabellen är så jämn att det nu kan bli skarpt läge gentemot det nedre strecket.

Visst, det är så jämnt och det finns inget riktigt bra lag – så Gripen kan fortfarande vinna den här serien och ta sig till playoff. Då är det vinst och inget annat i samtliga återstående blott fyra matcher som gäller. Men det känns i praktiken kört då Hammarby kunde utnyttja att Gripen bjöd på 2–2 och 2–3; det kändes ängsligt inför den stora publikskaran.

Men nu är det inget att be för då Nacka vann på söndagskvällen. Det kan bli som förra året. Då kämpade Gripen och Nacka sida vid sida om en division 1-plats. Då blir det en helt ­annan typ av match. Vi får se hur många som kommer och tittar då – en fredagskväll.

Själv tycker jag att det är vansinnigt kul att såväl IFK Nyköpings herrhandboll och Onyx innebandylag i allsvenskan har lockat storpublik den här säsongen – även om det inte i när­heten ens går in 3600 i Rosvalla arena.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Nyköping Gripen HCRosvallaIshockey
Relaterat