SN:s kulturredaktör: På med guldskorna – nu följer vi Renaida!

Krönika

På lördag drar det i gång. Megaproduktionen Melodifestivalen.

Det här är en krönika. Det är skribentens personliga åsikter som förs fram i texten, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Programmet som många säger sig rata men som år efter år briljerar med skyhöga tittarsiffror.

En spännande ekvation att lösa, kan det möjligen finnas en hel hoper smygschlagerfantaster ute i stugorna?

Första deltävlingen äger rum i Karlstad och det är ett stenhårt startfält Nyköpings Renaida Braun har att tampas med om de åtråvärda biljetterna till finalen i Friends den 10 mars.

Benjamin Ingrosso är redan innan låtarna släppts till media storfavorit. Men mycket kan hända när artister som Kikki Danielsson, Kamferdrops och inte minst årets skrällartist Edward Blom ger sig in i leken.

Renaida går ut som startnummer tre och det lär hållas både en och annan tumme för 20-åringen som gått hela vägen genom den kommunala kulturskolan här i Nyköping.

Självklart kommer SN följa hennes framfart, faktiskt direkt på plats i Karlstad. I dag flyttar nämligen kulturredaktionen in på Löfbergs arena och jag och fotograf Sandra Nordin kommer hålla er rejält uppdaterade om vad som händer både på och bakom scenen i print, på webben och framförallt på Instagram.

In och följ oss på snnyheter!

Renaida själv verkar både laddad och taggad inför lördag. Men viss nervositet kunde skönjas när SN träffade henne i sminklogen på Rosvalla för ett par veckor sedan. Nyfiken på varför? In och kolla klippet här så förstår ni!

Läs mer om dessa ämnen

Melodifestivalen