Mitt guld går till alla ideella krafter

Krönika

En fantastisk idrottsprestation av en fantastisk idrottskvinna! Nej, jag menar inte Charlotte Kallas OS-guld på 15 km skiathlon i lördags...

Det här är en krönika. Det är skribentens personliga åsikter som förs fram i texten, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Jag menar Nyköpingsbowlaren Anna Staflunds 1023 på fyra serier, i helgens match mot Sandviken.

Jag ska säga direkt att jag själv är bowlare och dessutom spelar i samma lag som Anna, så jag är inte helt opartisk här. Men att 1023 – alltså ett snitt på 256 poäng per serie – är bra behöver knappast diskuteras. Svenska bowlingförbundet konstaterar på sin sajt att "resultatet tar Anna Staflund in på listan över de högsta slagningarna genom tiderna”.

Men det här är egentligen inte en hyllning av Anna Staflund och hennes bowlingmeriter. Det är en hyllningstext till alla våra lokala idrottare, och deras tränare och coacher, som vid sidan av sina vanliga jobb lägger timme efter timme på träning, för att sedan roa och oroa oss åskådare under tävling och match. Och till alla dem som väljer att lägga en stor del av sin fritid på att skapa konst, öva in föreställningar och ordna kulturevenemang för oss som bor här.

Och förstås till alla dem som genom sitt engagemang och frivilliga arbete skapar aktiviteter som vi andra kan ta en aktiv del av. Ungefär samtidigt som Anna briljerade i Nyköpings bowlinghall tog min 13-åring liften upp i Ryssbergsbacken. Tänk att vi har en egen slalombacke i Nyköping – med skidskola, uthyrning och allt – som år efter år håller öppet för att barn, unga och vuxna från närområdet ska få njuta av utförsåkning! Det hade aldrig varit möjligt utan ett stort engagemang och många timmars ideellt arbete.

Det här är helt enkelt en hyllningstext till alla er som gör vårt område till ett bättre och roligare ställe att leva och bo på. Tack!

Ps. På torsdag ger sig Kalla ut i skidspåret igen. Jag håller tummarna, Charlotte Kalla är även hon en fantastisk idrottskvinna!

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

SkidsportSportbowling
Relaterat