Rökfritt på yogapasset

Krönika
annons

Det här är en krönika. Det är skribentens personliga åsikter som förs fram i texten, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

När yogaläraren frågade oss deltagare om varför vi tog nybörjarkursen så sa de flesta att de ville lära sig att slappna aaav. Just den biten behöver jag inte hjälp med, snarare att varva upp ibland, men det är en annan sak.

Nej, för min del lockade smidigheten, sträcka ut sin kropp, kanske bygga lite muskler. Ja, och så det där att jag läst en yogabok av Malin Berghagen med otroligt förföriska yogabilder tagna i motljus på Mallorca. Jag vill också vara Malin på Mallis! Med snygga, långa benmuskler och saltsprayat lagom rufsigt hår.

Har inte kommit riktigt dit än, men väl till solhälsning A och B i en källarlokal på Öster, men man ska inte vara så noga med detaljerna.

En detalj som är bra att vara noga med är dock att inte äta för nära inpå. Jag undvek av ren tur att sätta i mig kåldolmar till lunch före ett pass.

Ledaren gick igenom hur vi skulle aktivera vissa muskelområden för optimal effekt under träningen. När hon kom till mellangärdet/underlivet sa hon att det är noga att spänna musklerna kring kroppens olika kroppsöppningar, så att man behåller energin inom sig under passet.

Jag vet nog vad för slags "energi" som annars skulle riskera att slippa ut ur den aktuella kroppsöppningen.

Både med och utan kåldolmar.

Läs mer om dessa ämnen

FritidKrönikaTräning
annons

Mest delat denna vecka