Sandra Nordin: Nu händer det grejer, Nyköping!

Krönika

Det här är en krönika. Det är skribentens personliga åsikter som förs fram i texten, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Jag vet inte om ni lyssnar mycket på radio. Jag vet inte heller om ni gjorde det 2016. Men gjorde ni det så hörde ni säkert låten "Solo dance". Låten nådde topp 20 i 14 europeiska länder och har över 400 miljoner lyssningar på musikstreamingtjänsten Spotify. Det är mycket.

Låten är producerad av Martin Jensen. Martin Jensen föddes 1991 i Danmark och är rankad som en av världens 100 bästa DJ:ar. (2017 låg han på plats nr 70.) I morgon kväll, lördag, spelar han i Nyköping.

Japp. Det låter helt osannolikt. Kan glatt erkänna att min reaktion lät ungefär såhär:

"WHAT! Skojar du eller?! Det låter ju helt sjukt?!".

Förra lördagen spelade dessutom Fricky (en av de hetaste hiphop/rapartisterna just nu i Sverige) på Lotsen. Sjukt eller inte, saken är den att just nu har vi ett gäng riktigt taggade nöjesentreprenörer i stan. Nöjesentreprenörer som är beredda att ta hit världsartister - hit till oss. Vi behöver alltså inte sätta oss på ett tåg eller fixa boende någonstans. Vi kan bara glida in, köpa en cola eller en öl och få det serverat.

Världen kommer hit och ingen har någon som helst anledning att gnälla på att det inte händer något i Nyköping. För nu händer det grejer!!

Läs också

( 8 st )

Läs mer om dessa ämnen

NyköpingKultur/NöjeMusiknöje
Relaterat