Sluta rasa och börja tänka

Krönika

Det här är en krönika. Det är skribentens personliga åsikter som förs fram i texten, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Det började enkelt. Någon hade glömt ­hissa flaggan på Vallarna under torsdagen i Nyköping när en friskola hade avslutning. Det kan också ha varit så att någon hade glömt att ringa någon så flaggan kunde hissas. Sådant händer. BOOM! Så var diskussionerna i gång på Face­book. Både på hög och låg nivå. Tyvärr mest låg nivå.

”Ynkligt och fegt.”

”Tydligen är inte alla skolor lika värda.”

Ja. Ni förstår. Det ballade ur direkt­ – som att det skulle finnas något ont uppsåt bakom att flaggan inte vajade. På ­Facebook verkar nämligen utgångsläget vara att alla har ett ont uppsåt. Folk är dessutom ­aldrig så lättkränkta som på sociala medier.

Handen på hjärtat, hur många gånger har ni själva inte glömt hissa flaggan?

Har ni själva koll på alla flaggdagar? Det tvivlar jag på då flaggorna verkligen lyser med sin frånvaro nuförtiden när det är flaggdag. Skulle inte bussarna här i Nyköping fälla upp flaggorna skulle många nog inte ha en aning om att det ens är flaggdag.

För notering kan jag även meddela att det inte var vidare flagglöst på ­Vallarna. Barnen på avslutningen ­viftade med flaggor så det stod härliga till och sommarlovsglädjen gick inte att ta miste på! Och vilka uppträdanden, ni anar inte vilka fantastiska t­alanger som finns bland skoleleverna i Nyköping.

Det upplyftande i detta, det är att den som startade tråden på Facebook bestämde sig för att kolla upp varför flaggan inte var hissad. Enligt uppgift hade någon glömt att beställa att den skulle hissas. Ingen big deal och tråden togs bort.

PS. Om ni är riktigt sugna på att hissa flaggor och klä er i blågult så är måndag en riktigt bra dag för det. Klockan 14.00 möter Sverige Sydkorea. På med Sverigetröjan! DS.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

Nyköpings kommunFacebookskola och utbildning skolavslutning
Relaterat