Spelglädje på alla nivåer

Krönka

Härliga SN-bollen, med tusentals pigga fötter som lirade boll på Rosvalla i Nyköping, har knappt hunnit avslutas innan det är dags för nästa glädjesprudlande arrangemang; "En tröja för alla".

Det här är en krönika. Det är skribentens personliga åsikter som förs fram i texten, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

För den som gillar sport och idrott är det rena rama julafton just nu.

Härliga SN-bollen, med tusentals pigga fötter som lirade boll på Rosvalla i Nyköping, har knappt hunnit avslutas innan det är dags för nästa glädjesprudlande arrangemang; "En tröja för alla". Det är Onyx innebandy som för andra året i rad ger sig ut på turné och tar innebandyn ut till barnen i en rad olika områden i Nyköping och Oxelösund. Först ut är Oxelösund och Ramdalen, torsdagen den 31 maj.

SN stöttar initiativet och jag var själv med vid flera av stoppen förra året, och jag kan lova att den som tar sig till Ramdalen i dag knappast kommer att ångra det. "En tröja för alla" är glädje, fest och gemenskap. Idrott när det är som bäst, helt enkelt.

Men det tar inte slut där. Vid sidan av barn- och ungdomsarrangemangen bjuds det på idrott på allra högsta nivå både på hemmaplan och snart i tv. På Rosvalla spelas landskamper i volleyboll på både dam- och herrsidan och om bara 14 dagar är det avspark för det som nog ganska många av oss längtar efter och ser fram emot: Fotbolls-VM.

Turneringen i Ryssland må vara något helt annat än SN-bollen och "En tröja för alla" men nog är det glädje och gemenskap det med – att träffas och tillsammans heja fram sitt lag.

Kanske i likadana gula tröjor.

Läs mer om dessa ämnen

Anna FalkKrönikasport