Var det bättre förr?

Krönika

Det här är en krönika. Det är skribentens personliga åsikter som förs fram i texten, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Snart har det gått tre månader sedan jag lämnade sportredaktionen för att bli sajtredaktör på sn.se. Många gånger sedan dess har jag fått frågan om jag saknar sportskrivandet. Hur svarar man politiskt neutralt på en sådan fråga? Hmm... Givetvis kan vi alla bli nostalgiska och vilja tillbaka i det gamla trygga, men för det mesta finns det en mening med allt som sker och all utveckling/avveckling är ju inte av ondo. Duger det svaret?

På samma sätt är frågan – var det bättre förr med den stora sporthelgen i slutet av januari? Då när det fortfarande hette Gästabudsbollen, då det var fotboll med sarg långt in på nätterna och hala golv som vissa år ledde till att skorna fick doppas i läskedryck för vettigt grepp. Denna turnering hann jag bara uppleva ett par gånger, varför jag inte har jättemycket känslor för den, som många av er sörmlänningar har.

Nu är det i alla fall futsal och just den här cupen, Nyköping futsal cup, har flera lokala lag från SN-området avstått, medan andra inomhuscuper i trakten håller kvar vid det lokala. Var det sämre förr och bättre nu, eller vad är din känsla?

Vi på SN kommer hur som helst vara på plats även på denna cup och vi kan utlova direktrapport och av allt att döma även direktsänd tv från finalmatcherna på lördagskvällen. Spana in sn.se på lördagseftermiddagen ända tills allt kulminerar strax före läggdags.

Själv gör jag comeback – som sportskrivare för en dag. Att spela matcherna samtidigt och/eller slå straffar (och vinna...) överlåter jag, till skillnad från de senaste åren, till proffsen den här gången.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

FutsalKrönika
Relaterat