VM i tävling

Krönika
annons

Här på redaktionen finns lite olika grejer vi gör för att ha kul. Men av någon himla anledning urartar det alltid i en tävling.

Det här är en krönika. Det är skribentens personliga åsikter som förs fram i texten, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Förut hade vi ett hockeyspel framme – senare blev det en hockeyspelsturnering, med kval och final. Allt mycket seriöst ordnat (och jag kom inte ens till kvalet).

Därefter landade ett litet pingisbord. Och ja, självklart är en turnering igång även där. Just nu räknas poäng och spelare seedas inför ett slutspel (som jag antagligen inte kommer kvalificera mig till).

I julas fick vi blommor på burk av Anna i en liten julgåva. Vad är blomma på burk? Det ser ut som en burk läsk, ungefär. I den finns någon sorts syntetisk jord och lite frön. Man drar bara av locket, häller i lite vatten och väntar.

Jag och Annika (Hedberg, min skrivbordsgranne) drog av locken för ett tag sen. ”Nu är det vår”, bestämde vi. Men vad händer inte? När andra ser att vi gjort det hänger några på, och direkt är det en tävling. Vilken blomma har vuxit mest? Ska man ha plastpåse över, som ett litet växthus? Fönsterplats, eller vid skrivbordet, eller bredvid toaletten, där fönstret är frostat, kanske? Det har mumlats om fusk – någon har ju fått solros, som växer fort, medan andra har petunia.

Det här känns i alla fall som en tävling där jag kan klara slutspel. Jag har ett par stadiga små skott. Och jag kan i alla fall inte komma sist. Annikas blomma har nämligen redan dött.

Läs mer om dessa ämnen

Krönika
annons

Mest delat denna vecka