Den man som kidnappades i Oxelösund dödshotades med en kniv om han inte överlämnade 50 000 kronor. Foto:

19-åring dödshotades med kniv under kidnappningsdrama

OXELÖSUND
annons

Den man som kidnappades i Oxelösund dödshotades med en kniv om han inte överlämnade 50 000 kronor. Dessutom riktades dödshot mot hans familj. Sex unga personer åtalas nu vid Nyköpings tingsrätt.

Bakgrunden till kidnappningen är en misshandel som inträffat i Vagnhärad.

Vid misshandeln i Vagnhärad blir en 21-årig man slagen i ansiktet med ett metallföremål av en person och får fönsterrutor sönderslagna på sin bil av en 19-årig man. Det uttalat också ett dödshot mot honom om han anmäler till polisen.

Det är upprinnelsen till kidnappningsdramat i Oxelösund, enligt åklagare Emma Olsson som lämnade in en stämningsansökan på fredagen.

För ett par dagar senare, söndagen den 4 juni, åker 21-åringen som blev misshandlad i Vagnhärad till Oxelösund. Två av personerna ur sällskapet har stämt träff med 19-åringen i Oxelösunds centrum.

Fyra av personer har sedan slagit 19-åringen i ansiktet och fört bort honom till ett skogsparti vid Gamla Oxelösundvägen.

Samtidigt har 21-åringen, som blev misshandlad i Vagnhärad, tillsammans med den sjätte personen väntat vid en bil i närheten, enligt stämningsansökan.

I skogspartiet har de fyra personerna hotat 19-åringen med en kniv och krävt 50 000 kronor, annars skulle han och hans familj dödas. De fyra personerna har dessutom stulit 19-åringen på hans plånbok, mobil och nycklar. Dessutom har de misshandlat 19-åringen när han ligger ner. Utöver detta ska de även ha visat en patron och dödshotat 19-åringen och hans familj om han anmälde händelsen till polisen, enligt åklagaren.

19-åringen har sedan förts till personbilen där 21-åringen och den andra personen väntade och lämnat över 19-åringens mobil till 21-åringen.

De fyra personerna som misshandlat och rånat har sedan fört 19-åringen till Buskhyttan för att få 19-åringen att överlämna 50 000 kronor.

Åklagaren anser att alla sex är skyldiga till människorov, rån och övergrepp i rättssak.

Unga personer häktade under sommaren

De nu åtalade personerna sitter alla häktade. Den yngsta är bara 16 år och den äldsta är 21 år. Samtliga utom en har suttit häktade sedan i juni. Den personen häktades förra veckan. Rättegången är sedan tigare planerad att hållas måndag den 14 augusti.

annons

Mest delat denna vecka