Äldre dam rånades av tonårskillar

Nyköping
En kvinna i 75-årsåldern som var på väg hem i Stenkulla knuffades omkull och bestals på sin ryggsäck. Polisen letar efter fyra tonåringar som misstänks för rånet. Enligt kvinnans väninna vårdas hon fortfarande på Nyköpings lasarett.

Det var strax efter klockan 23 på lördagen som kvinnan var på väg hem längs Tellusvägen i Stenkulla, Nyköping.

– Fyra stycken killar i övre tonåren angrep henne med våld, hon blev omkullknuffad, säger Peter Ström, vakthavande befäl vid polisen i region öst.

Tonåringarna flydde från platsen med en ryggsäck där kvinnan bland annat förvarade nycklar och mobiltelefon. Enligt väninnan var det en pojke på platsen som lade märke till henne och som larmade polisen.

– Kvinnan ska inte ha blivit allvarligt skadad, men hon fördes till sjukhus i ambulans för att man ville kontrollera hennes status, säger Peter Ström.

SN som varit i kontakt med kvinnans väninna, berättar att kvinnan fortfarande befinner sig på sjukhuset där hon vårdas för frakturer.

Polisen drog igång en sökinsats för att hitta de misstänkta tonåringarna men under söndagseftermiddagen finns ännu ingen gripen i ärendet.

– Vi hade en insats där med rätt mycket resurser från vår sida, vi har bland annat sökt med hundpatrull i området. Men vi har inget jättekonkret att jobba vidare med just nu utan får samla de uppgifter vi har, säger Peter Ström.