Golvmaterial får nya ägare, men annars kommer det mesta vara sig likt, säger Ola Johansson som säljer familjeföretaget efter 46 år. Foto:

Anrikt familjeföretag säljs – efter 46 år

NYKÖPING

1972 startades Golvmaterial Hans Johansson AB i Stigtomta. Nu säljer barnatrion familjeföretaget vidare – men det kommer inte att innebära några dramatiska förändringar, berättar avgående vd:n Ola Johansson.

1982, tio år efter att golvföretaget startade, flyttades sedan verksamheten in till Nyköping och Hemgårdsvägen där man fortfarande är kvar.

I förra veckan blev det klart att Ola Johansson och hans syskon Anna-Lena och Magnus som drivit familjeföretaget säljer det vidare.

– Jag är 63 år och det är dags att kliva av nu. Det är därför vi säljer, säger Ola.

Ola Johansson. Foto:

Nu har Mats Björnbakk, Kenth Jacobsson och Kent Björnqvist köpt företaget och en extern vd har anställts. Men det är ingen obekant trio som ska driva Golvmaterial vidare.

– De är arbetsledare hos oss och har varit anställda i många år. Det kommer inte att bli några stora förändringar ute hos kunderna och företaget lever vidare på samma sätt som tidigare, fast med nya ägare, säger Ola Johansson.

Närmare 40 personer är i dagsläget anställda inom företaget som har Nyköping, Oxelösund, Vagnhärad och Trosa som det huvudsakliga arbetsområdet.

För de anställda ska affären heller inte innebära några direkta förändringar, berättar Ola Johansson.

Han har själv arbetat i företaget i 45 år.

– Vi vill tacka alla kunder som vi har haft genom åren och hoppas att de kommer att fortsätta anlita företaget.

Vad ska du hitta på nu då?

– Jag har barnbarn och min sambo har en äppelodling, det finns motorcykel och tid att resa. Så det finns andra saker att göra.

Läs också

( 8 st )

Läs mer om dessa ämnen

HögbrunnNyköpingStigtomtaEkonomi/FöretagNäringsliv
Relaterat