Så laddar du ner vår nyhetsapp

Nyköping

Nu finns Södermanlands Nyheters nyhetsapp till smartphone. Den ger dig ännu snabbare tillgång till lokala nyheter, och möjlighet att få pushnotiser till telefonen vid viktiga nyhetshändelser.

Appen finns till både iPhone och Android, och erbjuder en ännu bättre upplevelse än webbsajten gör i mobilen.

— Den är mycket snabbare och smidigare, säger Jörgen Bröms, digital utvecklingschef på Sörmlands Media, dit SN hör.

Utöver lättscrollade flöden med de senaste nyheterna, såväl lokalt som in- och utrikes, finns en knapp för att snabbt förstora artikeltext vid behov. Alla delningsfunktioner som finns inbyggda i din telefon fungerar i appen, och är du prenumerant blir tillgången till e-tidningen ännu enklare.

Den stora nyheten är att appen ger användaren möjlighet att ta emot så kallade pushnotiser.

— Redaktionen kan skicka meddelanden till din telefon om det händer något viktigt, så att du direkt får reda på det. Då får din telefon en liten notis som du kan klicka på och komma direkt till artikeln, förklarar Jörgen Bröms.

För Janna Holmqvist, nyhetschef på SN, är lanseringen välkommen. Hon har sett fram emot den länge.

— Äntligen, säger jag! Vi har gjort trevande försök tidigare, men nu - efter framgången med e-tidningsapparna - kliver SN äntligen in i mobilen på riktigt. Jag tycker gott att vi kan kosta på oss ett leende åt att det har tagit så pass lång tid, och ett ännu bredare leende över att den till sist är här, säger hon.

Janna Holmqvist berättar att appen även är efterlängtad av läsarna. Många läser redan i dag SN i mobilen, på webbsajten sn.se.

— Många av våra läsare vill ta del av lokala nyheter i mobilen, så vi vet att det här är efterlängtat. Man vill få koll på vad som händer i stan när man ligger på en klippa i skärgården.

Att redaktionen nu kommer kunna skicka pushnotiser till läsarna vid större nyhetshändelser tycker hon är en bra service.

— Det allra bästa med den nya appen är tveklöst push-funktionen. Det kallas lite olika i folkmun, vissa säger flashar och andra säger notiser, men oavsett vilket: Nu kan du få ett meddelande på din skärm när något stort har hänt i Nyköping, Oxelösund, Trosa eller Gnesta. Det är härligt att kunna ge den servicen, säger Janna Holmqvist.

LADDA NER SN:S NYHETSAPP HÄR

Foto:

Nyhetsappen sn – så här gör du

Appen sn finns till både iPhone och Android. Du hämtar hem den i App Store eller Play Butik.

Är du prenumerant loggar du sedan in. Då får du förutom tillgång till samtliga artiklar en egen profilsida. Där kan du bland annat göra adressändring, begära uppehåll i prenumerationen, se din köphistorik och byta lösenord.

Du kan även välja om du vill kunna ta emot pushnotiser eller inte, och på vilket vis du vill att dessa ska visas i din telefon.

Appen fungerar även på läsplatta, men är främst anpassad för smartphone.