• Foto:
  • Foto:
1/

Äntligen tog Gripen en seger

Ishockey

Första trepoängaren. Och det mot tippade topplaget Visby. Nyköping Gripen gjorde en alldeles utmärkt match på Rosvalla. Speciellt det framgångsrika spelet med en man mindre på isen. Andrafemman visade vägen framåt genom att göra fyra av målen.

På det tredje försöket kom Nyköping Gripens första seger i seriespelet säsongen 2018/19. Och segern var rättvis. Gripen imponerade i många detaljer. Laget visade upp att man har två bra målvakter då William Lundsten, som gjorde sin första seriematch, var utmärkt.

Laget visade också upp ett riktigt starkt spel med en och till om med två man mindre på isen. Bara i andra perioden hade Visby tre långa fem-mot-tre spel. Visserligen gjorde Visby sitt enda mål i ett av dessa överlägena.

Men när hemmalaget i slutet av andra perioden klarade av två minuter i tre mot fem, ställningen var då 4–1, fick inte gästerna den kontakt målmässigt laget så väl hade behövt.

4–2 kom visserligen sedan, men det först efter dryga tolv minuters spel i sista perioden. Gripen kunde döda tid effektivt och även spika slutresultatet 5–2 i tom kasse i slutsekunderna.

Det målet gjorde Marcus Lindblom i Gripens andrafemma. Den forwardstrion, Mathias Hellgren, Johan Mörnsjö och då nämnde Lindblom stod för fyra av de fem hemmamålen.

– Det här var två tre steg framåt jämfört med premiären, konstaterade tvåmålsskytten Mathias Hellgren.

Läs mer vad Hellgren och tränaren Markus Andersson tyckte om matchen här på www.sn.se/sport

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Nyköping Gripen HCMarkus AnderssonSportIshockey
Relaterat