Flera ärenden klubbades utan diskussioner, men e-cigaretterna och avgifter som tas ut för kontrollerna ledde till debatt. Foto:

Debatt om kontrollavgifter i årets första fullmäktige

NYKÖPING

I kväll har Nyköpings politiker mötts i valåret 2018 års första kommunfullmäktige. Vi har direktrapporterat – följ gärna debatten i efterhand!

Bygghandel, e-cigaretter och mark för nya bostäder i Brandkärr var några frågor som av uppe på tisdagskvällen. Utan debatt beslutades att en fastighet i Hemgården säljs till Nordströms bygghandel, eller Rehns som de kallar sig i Nyköping, som ska flytta dit från Nöthagen. Kommunen säljer fastigheten för 6,25 miljoner kronor.

– Vi har bra snurr på företagsetableringar. Det är roligt att vi kan ta det här beslutet i kväll, sa kommunalrådet Urban Granström (S) från talarstolen.

Desto mer diskussion blev det om vilka avgifter kommunen ska ta för kontrollerna av försäljare av e-cigaretter. Framför allt var det Centerpartiet som var kritiska till förslaget och Martina Hallström (C) har tidigare efterfrågat beräkningar på hur avgifterna tas fram. Men listan som har presenterats innehåller inga siffror, påpekade hon från talarstolen.

– Jag är inte nöjd och därför yrkar jag avslag på förslaget.

Hon fick stöd av sina allianskollegor som också röstade nej till förslaget i brist på bättre underlag.

Men kommunalrådet Urban Granström (S) tyckte att debatten saknade proportioner.

– Hur detaljerade vill ni att vi ska vara? Minsta möjliga antal att ta ut är en timme och det tar vi ut.

Trots kritiken klubbades förslaget och det gjorde också förslaget om att anvisa mark för bostäder i Brandkärr till byggbolaget Maison forte.

Mer från kvällens fullmäktigedebatt finns att läsa här i vår direktrapportering.

Läs också

( 12 st )

Läs mer om dessa ämnen

NyköpingKommunalpolitik
Relaterat