• Andra chansen hålls på Rosvalla den 2 mars nästa år, men flera partier är kritiska. Foto:
  • Thom Zetterström (SD).
1/

Även SD är kritiska till Mello i Nyköping

NYKÖPING

Sverigedemokraterna är också kritiska till att Melodifestivalen ska komma till Nyköping nästa år. Tillsammans med M och KD röstade de nej i kommunstyrelsen. – Vill SVT använda Rosvalla kan de hyra hallen, säger Thom Zetterström (SD).

Nyköpingspolitiken är splittrad angående Melodifestivalens vara eller icke vara på Rosvalla. SVT hade redan presenterat att deltävlingen Andra chansen ska hållas i Nyköping den 2 mars nästa år när det formella beslutet fattades i kommunstyrelsen på måndagen.

Men flera partier är kritiska till beslutet eftersom det innebär en kostnad för kommunen på knappt två miljoner kronor. Även Sverigedemokraterna tycker att det är för mycket pengar och röstade nej till förslaget liksom Moderaterna och Kristdemokraterna.

– Det är pengar som behövs i kärnverksamheten, säger Thom Zetterström.

Kommunalrådet Urban Granström (S) har försvarat beslutet med att arrangemanget ger andra intäkter till Nyköping eftersom det gynnar besöksnäringen och näringslivet. Dessutom har Melodifestivalen ett högt marknadsföringsvärde, enligt kommunalrådet. Men detta är något som Sverigedemokraterna ifrågasätter.

– En hotellnatt i Nyköping ger inte kommunen en enda skattekrona. En lunch i Nyköping likaså. Moms går till staten, inte kommunen, säger Thom Zetterström och avslutar:

– Vill SVT använda Rosvalla så kan de hyra hallen.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

SverigedemokraternaThom Zetterström (SD)NyköpingRosvallaMelodifestivalen
Relaterat