"Superhjältar mot cancer" deltar i ljusmanifestationen. Foto:

Barncancer uppmärksammas med ljusmanifestation i Nyköping

NYKÖPING

Hundratals marschaller kommer att lysa torget upp Stora Torget i morgon.

Detta med anledning av den internationella barncancerdagen, som uppmärksammas i Nyköping mellan klockan 16-18.30.

— Vi kommer tända 100-150 marschaller på torget, och den främsta anledningen är att uppmärksamma de som är drabbade och de som inte finns kvar hos oss, säger Cecilia Karlsson, en av de lokala initiativtagarna.

Under manifestationen kommer bland annat föreningarna "Superhjältar mot cancer" och "Nyköping Tillsammans – i fighten mot cancer" att finnas på plats.

I flera års tid har Cecilia och vännen Madeleine Gustafsson sålt ängelformade smycken till förmån för Barncancerfonden.

Läs mer: Deras änglar hjälper till tusen

Cecilia Karlsson och Madeleine Gustafsson hoppas nå 500 000 kronor i sålda änglar efter ljusmanifestationen. Foto:

Inledningsvis var målsättningen att samla ihop 100 000 kronor, men i morgon hoppas de kunna nå över en halv miljon kronor, som ska bidra till forskning och stöd till familjer som har drabbats.

— Vi är några tusenlappar ifrån, så det vore kul att nå 500 000. Vi har hela tiden ökat målet och har lite svårt att sluta, så vi kommer nog att fortsätta sälja änglarna, säger Cecilia.

Hennes son Malte drabbades av en hjärntumör för sju år sedan. Maltes bröder Oscar och Albin och deras kompisar Adam och Noel har ordnat med en loppis för att samla in pengar till Barncancerfonden.

Läs mer: Fixar loppis för att barn ska slippa cancer

När SN träffade grabbarna i "Svalstafighters loppis mot barncancer" förra sommaren hade den fått ihop ungefär 1 400 kronor. Den siffran har sedan dess stigit rejält.

— De har kommit upp i 24 000 kronor, det är fantastiskt! De kommer också att vara med på manifestationen och sälja fika, säger Cecilia Karlsson

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

NyköpingBarnManifestation
Relaterat