Beväpnad polis skyddade Ryanairpersonal efter inställd flight

NYKÖPING

K-pistbeväpnad polis skyddade Ryanairs personal från ilskna resenärer då flyget från Malaga till Skavsta blev inställt på tisdagen. – Det var väldigt obehagligt, säger Åke Askelöf.

Han skulle flyga hem från Malaga till Nyköping tillsammans med sin fru strax före klockan tre på tisdagseftermiddagen. Samtidigt var franska flygledare i strejk vilket påverkade ett stort antal flyg till/från och över franskt luftrum.

På gaten på Malagas flygplats satt Skavstaresenärer och väntade förgäves utan att få information.

– Det dröjde och dröjde. Planet skulle lyfta 14.50 men inget hände. VId 16-tiden fick vi information om planet skulle lyfta en timme senare. Vid 18-tiden kom kabinpersonalen ut och då fick några längst fram veta att planet var inställt.

Foto:

De uppretade resenärerna som suttit vid gaten letade rätt på Ryanairs informationsdisk.

– Det var en kö på 300 meter. Det var säkert tusen personer före oss.

Längst fram var stämningen upprörd. Folk var arga och skrek men fick ingen hjälp.

– Vi upptäckte att Guardia civil stod med kpistar och skyddade personalen. Då tyckte vi att det var bäst att gå därifrån, berättar Åke Askelöf.

Paret förstod att det inte fanns någon hjälp att få och började själva leta flyg för att ta sig hem till Nyköping.

– Allt blev fullbokat snabbt. Till sist hittade vi biljetter hos SAS på torsdag kväll. Vi kommer till Arlanda mitt i natten.

Åke Akelöf är oklar över om Ryanair kommer att ersätta de extrakostnader som förseningen för med sig. Nya flygbiljetter och hotell kostar tusentals kronor.

– Vi får ta itu med det när vi kommer hem, säger han.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

RyanairSkavstaFlyg
Relaterat

Mest delat denna vecka