Filipe Vallejos på Elgiganten kan konstatera att försäljningen går bättre än förra året. Foto:

Black friday i full gång: "Ännu högre tryck än förra året"

Nyköping

Black friday har startat och på Elgiganten i Nyköping råder fullt tryck. – Jag märker redan nu att försäljningen går bättre än förra året, säger varuhuschef Filipe Vallejos.

För Elgiganten är Black friday en av årets viktigaste dagar. Förra året besökte 2 506 kunder butik på Gumsbacken under Black friday. Filipe Vallejos räknar med en ökning i år.

– Vi bedömer att antalet butikskunder kommer att öka med tio procent i år. Och hittills har det gått bra. Vi ligger en timma före i försäljningen jämfört med förra året, säger han.

Men trots att försäljningen ser ut att öka rejält, är det mindre kaotiskt i butiken i år än förra året, konstaterar han.

– Det är ett mer ordnat kaos i år. Jag tror att många kunder vet exakt vad de vill ha.

Tomas Ellnemar kollar in smarta lampor. Kanske blir det ett köp - kanske inte. Foto:

Tomas Ellnemar står framför en hylla med smarta lampor och funderar på om det ska bli något köp eller inte.

– Det är ju inte direkt något Black friday-pris på de här grejorna. Men det kanske blir ett köp i alla fall. Vi får se, säger han.

Samtidigt som Black friday är en av de svettigaste dagarna för många butiker, förbereder sig Hemköp i Nyköping för en rejäl Black friday-anstormning under lördagen och måndagen.

Då kommer alla paket som med varor som människor köpt på rea via nätet.

– Det var galet mycket paket förra året och det lär bli ännu fler i år. Jag kommer nog att få de dagarna att gå utan att ha tråkigt, säger David Anklew på Hemköp.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

NyköpingNäringslivaffarsliv
Relaterat